Wat doet een interieurontwerper?

Tussen het woningaanbod van Buitenstate ziet u vaak prachtige parels langskomen. Soms zijn er ook woningen waarbij u misschien denkt: ‘mooie plek, maar er moet wel veel gebeuren’. Op dat moment komt een interieurontwerper van pas. Buitenstate sprak met C’avante, een interieurontwerpbureau dat zich nationaal en internationaal richt op het ontwerpen van interieurs. Zowel voor particuliere woningen als zakelijke ruimtes. We vroegen wat een interieurontwerper nu precies doet.

Een interieurontwerper is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van unieke interieurs. Elk ontwerpproces begint bij C’avante met een uitgebreide intake. Chantal Peters, creative director bij C’avante, vertelt: “Met een intake leren we de klant kennen en kunnen we op basis van levensstijl, levensfase en wensen, een ontwerp creëren dat perfect bij de klant en bij de architectuur van de woning past.”

Zo vroeg mogelijk betrokken bij het bouwproject

De ontwerpfase start bij voorkeur helemaal vooraan in het proces van een (ver)bouwproject of renovatie. Door samen met de klant en architect of bouwkundige in een vroeg stadium de juiste keuzes te maken, krijgt de klant zowel voor het interieur als het exterieur, het mooiste resultaat. Om vooraf een goed beeld te krijgen van het eindresultaat gebruikt C’avante zowel 2D als fotorealistische 3D visualisaties. Op die manier ziet de klant wat de mogelijkheden zijn en naar welk eindresultaat toegewerkt wordt.

Klant blijft eindbeslisser in elke ontwerpfase

“Als interieurontwerpbureau stellen we altijd tot doel, om niet alleen een comfortabel interieur te creëren, maar ook om de klant in het proces van concept tot oplevering maximaal te begeleiden en te ontzorgen. De klant blijft uiteraard eindbeslisser in elke fase. Dat vinden we heel belangrijk, omdat die zich thuis moet voelen in een omgeving waar men gaat wonen of werken.

In alle tussenliggende stappen, vanaf het eerste conceptontwerp tot het uitwerken van maatwerkmeubilair, verlichting, styling, stoffering en domotica, nemen we de klant mee in de realisatie. We werken daarin nauw samen met gerenommeerde partijen, om te kunnen garanderen dat de afwerking tot in details overeenkomt met het ontwerp”, vervolgt Chantal.

Eigen stijl

Elk interieurontwerpbureau heeft zijn grootste kracht liggen in een bepaalde stijl. De stijl van C’avante is tijdloos en herkenbaar, door luxe en leefbaarheid samen te brengen in een ongedwongen, warme sfeer. Verfijnd design en behaaglijk wooncomfort zijn daarbij belangrijk. “Naast de sfeer en stijl, ligt voor ons de focus op het functionele gebruik van alle ruimten, en op het toekomstbestendig kunnen wonen,” benadrukt Arjan Arts, zakenpartner van Chantal.

Over welke expertises beschikt een interieurontwerper?

Om het verschil te kunnen maken, heeft het interieurontwerpbureau de volgende expertises in huis:

  • Interieurontwerp met handgeschetste en digitale 2D visualisaties;
  • Het creëren van fotorealistische 3D visualisaties;
  • Ontwerpen van een lichtplan, ook als basis voor een domoticaplan;
  • Materialisering en kleurbepaling voor elke ruimte;
  • Begeleiding bij de realisatie van concept tot oplevering (turn-key);
  • Maatwerk productontwerp zoals bijvoorbeeld kasten, keukens en banken uitgewerkt in technische tekeningen;
  • Afstyling, zeer bepalend voor de kwaliteit van het eindresultaat.

“Een interieurontwerper zorgt voor een gedetailleerd plan, bewaakt de voortgang en begroting en staat voor een vlekkeloze uitvoering en heldere communicatie. Wij vinden het zeer belangrijk om afspraken na te komen, secuur en discreet te werk te gaan en continu te monitoren hoe de uitvoering verloopt. Alleen zo kun je ervoor zorgen dat het ontwerp op de juiste manier wordt uitgevoerd en het eindresultaat de verwachtingen overtreft”, besluit Chantal.

Lees het interview ook op https://www.buitenstate.nl/lifestyle-en-business/wat-doet-een-interieurontwerper-.html

 

×