C’AVANTE INTERIOR & DESIGN GEEFT DUTCH DESIGN EEN INTERNATIONAAL TINTJE

LEEM WONEN werkt graag met en voor de ‘pareltjes’ uit de high-end interieurbranche. Professionele partijen, die niet alleen mooie ontwerpen maken maar tevens ergens voor staan, bij wie de passie voor het vak in elke vezel van het lijf voelbaar is en die op geheel eigen wijze waarde toevoegen aan het interieurlandschap in Nederland. C’avante Interior & Design is zo’n pareltje. Om deze reden stel ik hen graag aan jullie voor.

Het ultieme woongenot

Hoewel Chantal en Arjan pas sinds 2018 onder de naam C’avante Interior & Design werkzaam zijn, zijn zij al veel langer bekend als interieurontwerpers in dit segment. Het begon namelijk al acht jaar geleden, onder de naam Binnenshuis. Maar die naam dekt allang de lading niet meer. De projecten die zij realiseren, beperken zich namelijk niet tot alleen binnenshuis. Zij creëren complete droomhuizen, waarbij ook het exterieur niet wordt geschuwd. Chantal: “Onze klanten willen graag het perfecte, complete plaatje en wij willen ze dat graag geven. Ik ben van huis uit een schipperskind en had op het internaat nooit dat echte thuisgevoel. Daarom begrijp ik heel goed die behoefte ten aanzien van dat ultieme woongenot.”

Arjan: “Wij plannen in het beginstadium van zo’n traject dan ook een uitgebreid intakegesprek in, zodat we alle wensen en dromen, maar ook alle irritaties en beperkingen in kaart kunnen brengen om deze vervolgens zorgvuldig te vertalen in een passend ontwerp.

Een vleugje Italiaanse luxe

C’avante Interior & Design onderscheidt zich van andere ontwerpers door het creëren van elegante interieurs met een vleugje Italiaanse luxe. Chantal: “Wij pretenderen Dutch Design maar streven daarbij naar verfijnde elegantie, zoals de Italianen dat ook doen. Het moet er sowieso mooi uitzien. Dat gevoel dat je hebt wanneer je in een mooi hotel verblijft, en waar je hoge verwachtingen uitkomen. Daarnaast willen wij onze klanten het hoogst haalbare comfort- en kwaliteitsniveau geven, maar niet per se voor de hoofdprijs. Deze aspecten tezamen maakt, dat zij iedere dag met volle teugen kunnen genieten van hun woonomgeving.”

Chantal en Arjan laten zich voor hun ontwerpen graag inspireren tijdens hun reizen. Arjan: “De ene keer is het de natuur die ons op ideeën brengt, zoals de kleuren van een spectaculaire zonsondergang. Maar het kan ook architectuur of kunst zijn wat ons aanzet tot een bepaalde stijl. En natuurlijk worden we geprikkeld door mooie beurzen, zoals de Milan Design Week. Merken als Minotti, Flou en Molteni spreken ons qua vormgeving en kleur- en materiaalgebruik erg aan.”

Samen werken

Dit design duo deelt niet alleen de tekentafel. In het ‘gewone leven’ vormen zij ook een koppel. “Chantal: We zijn ons er heel goed van bewust dat we een zakelijke samenwerking én een relatie hebben en kunnen gelukkig de knop prima aan- en uitzetten. Wij ervaren eigenlijk vooral de voordelen ervan. Er is snel begrip voor elkaar; we hebben aan één woord of blik genoeg. We kunnen onze kennis en ervaringen delen en we bewaken elkaars tijd en energie.”

Arjan: “Ook onze klanten zien het als een voordeel en vinden het heel prettig dat we samen aan hun project werken. Waar de ene zich vooral bezighoudt met de technische-, functionele- en praktische aspecten, vult de ander dat aan met gevoel voor composities in vormen, kleuren en materialen. Daaruit vloeit altijd een uitgebalanceerd voorstel. Hierin dagen we elkaar uit en verrassen we elkaar ook regelmatig.”

Eigen label

Naast dit alles, is er nóg iets wat jullie absoluut moeten weten! Vorig jaar lanceerde C’avante Interior & Design namelijk een zitelement onder eigen label. Arjan: “Het kwam eigenlijk net te vaak voor dat we op zoek waren naar de perfecte bank en die niet vonden. We besloten deze daarom zelf te ontwerpen. Vorig jaar brachten we de interieur versie uit en op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt aan een outdoor model.”

En op 12 maart a.s. zal C’avante Interior & Design tijdens het pers event ‘Interior Related – Kitchen Edition’, dat ik samen met PrinsPR organiseer, een nieuw interieurstuk onthullen. Houdt hiervoor onze social media kanalen in de gaten!

Tekst: LEEM WONEN
Foto’s: C’avante Interior & Design

×