Verlichting en domotica

Licht. Het is een wezenlijk onderdeel in elke woning. De vormgeving van lampen vormt een belangrijk element in een interieur, maar het is het licht zelf dat wonderen doet voor de sfeer in huis. En dat is iets wat maar weinig mensen zich realiseren als ze beginnen met de inrichting van hun huis. Ze beseffen zich vaak te laat wat het effect is van de juiste verlichting op de juiste plek. En dat is iets waar wij actief mee aan de slag gaan tijdens het ontwerpen van onze interieurs.

Niet alleen kijken we naar de huidige behoefte van de klant, maar we proberen waar mogelijk ook rekening te houden met de toekomstige woonwensen. Denk hierbij aan een verandering in de opstelling of indeling in een interieur, maar ook levensbestendig wonen.

Een ander belangrijk aspect om het comfort te verhogen is domotica. Domotica herbergt de woorden domus (huis), informatica en robotica en staat voor alle technologische middelen en toepassingen die het leven in huis aangenamer maken. Om een voorbeeld te geven: je houdt van reizen maar wilt niet dat anderen zien dat je niet thuis bent. Domotica toepassingen in huis zorgen ervoor dat terwijl je geniet van je vakantie het thuis toch lijkt alsof er iemand thuis is. Gordijnen sluiten en openen op logische momenten van de dag en slimme lichtplannen simuleren een bepaalde levendigheid in huis.

Maar ook als je thuis bent zorgen slimme toepassingen voor een comfortabel leven. Na een lange dag werken komen wij thuis in een verwarmde woning waar de verwarming en juiste verlichting al aan staan en onze favoriete muziek uit de boxen klinkt. Met een vooraf in te stellen programma, kan per bewoner een setting gecreëerd worden waarin wordt voldaan aan alle behoeften en voorkeuren.

In hoeverre je de woning “smart” wilt hebben, bepaal je helemaal zelf. Wij laten je graag zien wat de mogelijkheden zijn en lopen samen met jou alle functionaliteiten en woonfuncties van de verschillende ruimtes door om te zien wat wel en niet bij jou zou passen.
We zien dat in steeds meer woningen aandacht is voor domotica. Wij geloven in deze technologische groei en zijn ervan overtuigd dat binnen afzienbare tijd alle woningen in meer of mindere mate voorzien zijn van slimme systemen en daarmee klaar zijn voor de toekomst.

×